tiistai 7. helmikuuta 2012

China Town and Super Bowl

Tässä tää lupaamani viikonloppu:

Lauantai oli super kiva päivä. Lähdettiin 11.14 junalla itävaltalaisen tytön kanssa, jonka tapasin aikasemmin samasella viikolla, Manhattanille. Meillä oli sellanen suunnitelma, että ei suunnitelmia. Ainut asia, joka oltiin sovittu oli Central Parkin näkeminen. Olihan se ihan mahtavaa, että ensin kävelet pilvenpiirtäjien keskellä, etkä näe taivasta jossain kohdissa ja yhtäkkii oot keskellä "metsää". Meijän Central Park vierailu jäi kyllä vähän lyhyeksi, kun ilma oli vähän jäätävä. Mutta se on kyllä sellanen paikka, jossa sais vaikka viikon kulutettua, kävellen ja ihastellen kaikkea. Uskon kuitenkin, että se on paljon nätimpi ja kiinnostavampi kesällä, joten taidan ootella muutaman kuukauden, että eksyn uudestaan sinne.

Olin jo monta viikkoa halunnu käydä China Townissa ja harmitti, koska edellisviikon sunnuntaina siellä oli kiinalainen uusivuosi ja nehän juhlii sitä uuttavuotta siellä oikeen kunnolla, mutta en jaksanut lähteä sillon Cityyn, joten sen missasin. ( nyt tarkistan blogin puolelta oliko se noin... OLI) Joten me päätettiin lähteä sompailemaan metrolla downtowniin. Metron käyttö on suht helppoa NYC:ssä, mutta tietty se asema, josta me lähettiin oli jossain korjauksessa, joten siellä oli vähän eri meininki kun muissa. Tuntihan siinä meni, että päästiin sinne China Towniin. Se olikin vähän eri maailma kun on tottunut siihen Time Squareen. Niitä kiinalaisia oli muutamia...... Se on jotenkin hauskaa, että kiinalaiset tulee Amerikkaan ja New Yorkiin ja sitten ne kuljeskelee China Townissa ja syö kiinalaista ruokaa ym. Siellä oli vähän sama meno kun Egyptissä, basaareja ja torimyyjiä silmänkantamattomiin. Yks ihana juttu siellä oli kyllä, melkein joka kadun kulmassa myytiin hedelmiä ja marjoja. Ne näytti niin hyviltä, mutta ei ostettu kuitenkaan. Käveltiin hetki edes takasin (plan: no-plan), kunnes molemmat alko olee nälkäsiä ja päätettiin mennä KIINALAISEEN, kysyttiin joltain kiinalaiselta mieheltä, mihin kannattais mennä, että sais varmasti hyvää ruokaa ja hän neuvoi meille hyvän paikan. Oli kyllä hyvää ruokaa, ei voi muuta sanoa. Se ravintola johon mentiin oli sellanen, jossa se "julkkiskokki" Anthony Bourdain oli käynyt, oltiin siis melkein julkkiksia itekkin.

Ruoan jälkeen jatkettiin kävelyä, käytiin kiinalaisessa supermarketissa ja ostin syömäpuikot (söpöä). Eksyttiin myös johonkin puistoon, jossa kiinalaiset vanhukset pelaili pelejään. Ne oli niin ihania, niillä ei ollu kiire minnekkään ja siellä ne tallusteli. Päätettiin sitten, että nyt alkaa Kiina-aihe riittää, lähetään shoppailee SoHo:n. (linkkiä klikkaamalla lisätietoja). Löydettiin joku alennus kauppa ja jeee ekat Converset kotiutu, täältä siis. Oon miettiny kauan valkosia tossuja, mutta oon aina ostanut jotkut käytännöllisemmän väriset. Otin sen kaupan osotteen ylös, koska kengät makso tosiaan sen 30$ eli suurinpiirtein 25 € ja Suomessa samat kengät on yli 80€. (Hyvä sijotus siis, äiti...). H&M verotti myös vähän mun kukkaroa, mutta pakko oli ostaa sellasia perusvaatteita, joita on tässä kotonakin kiva käyttää. Aika kulu ihan hujauksessa, välillä jäätiin vaan istumaan, kattelemaan muita ihmisiä ja juttelemaan. Nyt tiedän, että oon löytänyt hyvän ystävän kun tulee hetkiä kun voi olla hiljaa, eikä tartte täyttää niitä hetkiä turhanpäiväsellä pölötyksellä, toinen tietää jo puolesta lauseesta, mitä tarkotan ja siitä, että mulla ei oo ollu vähään aikaan posket näin kipeet nauramisesta. Taas metrossa juoksua ja vääriä metroja, jotta päästiin Grand Centrallille, josta meidän juna lähti. Sielläkin otettiin pikku... spurtti, jotta ehdittiin oikeeseen junaan. Mutta koko päivä oli kyllä niin super kiva, että oli ne juoksuaskeleet sen arvosia!

Sunnuntaina olin vähän kahden vaiheilla pitäiskö sitä lähteä Cityyn vai olla vaan kotona. Johanna sai mut ylipuhuttua ja päätin lähteä. Ensin mentiin Bryant Parkiin istuskelemaan ja odottelemaan suomalaista Mirvaa saapuvaksi. Oli ihanan lämmin ilma ja siinä puistossa vierähtikin varmaan tunti vaan auringosta nauttien. Se pirulainen meni kuitenkin Empire State Buildingin taakse piiloon, joten päätettiin lähteä johonkin. Mirva näki sattumalta yhden saksalaisen au pair kaverinsa ja sitten meitä olikin kolme suomalaista ja kolme saksalaista. Päätettiin mennä syömään, löydettiin joku kunnon mättöpaikka (yök!). Ruoan jälkeen lähettiin Time Squarelle ja mä näin ekaa kertaa Naked Cowboyn, mies joka kävelee pelkissä boksereissa ja stetsonissa siellä helmikuussa ja ihmiset ottaa kuvia ja antaa tippiä sille, se oli aika super hauska kyllä. Siitä erkaannuttiin kahteen porukkaann, yksi niistä saksalaisista lähti meidän kanssa, koska ne kaksi tyttöä halus lähteä pubiin kattomaan Super Bowlia. Meillä oli vähän hakusessa mihin pitäis mennä kattomaan se vuoden suurin peli, joten mä soitin mun hostmomille, joka neuvoi meidät hyvään paikkaan. Saatiin ihan mahtava pöytä, suurin osa kun oli kuitenkin tajunnut tehdä pöytävarauksen. Juotiin kokista ja naposteltiin nachoja kunnes se peli alkoi. Ymmärrän jotain amerikkalaisesta jalkapallosta, mutta en todellakaan kaikkea, mutta kyllä se yleinen ilmapiiri veti mukaansa ja siellä tuli taputettua Giantsille, ihan kun joku tosifani. Ja kyllähän ME (hahah) se sitten lopuksi voitettiin ja olihan se uskomaton fiilis olla New Yorkissa katsomassa kun New York Giants voittaa Super Bowl:n! Käveltiin Time Squaren läpi pelin jälkeen ja siellä kaikki tosifanit kokoontui. Me päätettiin kuitenkin lähtee, ennen kun se fiilistely meni ihan hulluksi. Siinä sitten junassa istuskellessani joku mies taas alotti juttelun (mikä on täällä tosi yleistä, että ihmiset alkaa juttelee busseissa ym) ja tietysti lopuksi pyysi mun numeroa. Oon jo oppinu sanomaan, että ei mulla oo USA:n numeroa ja, että suomalainen ei toimi täällä. Olin yöllä yhdeltä kotona, mutta koko viikonloppu oli niin kiva, ettei se haitannut.

Tässä on vielä viikonlopun kuvasaldoa:

Central Park ja se kuuluisa luistelupaikka siellä!

Central Park ja kaks mallia....

Central Park

Puppy! En kestä noi oli sulosia. Lailla pitäis kieltää tollasten söpöliinien pito ikkunalla. Noi oli siis ihan aitoja ja siellä ne temmelsi. Natalie joutus repimään melkein pois tosta ikkunan edestä.. <3

Ja sitten sitä China Townia, miten niin erinäköstä kun muissa kuvissa..

Hedelmiä, mm.

 Söpöt kiinalaiset papparaiset!

Toi kartta tuli harvinaisen tutuksi tona päivänä ja toi ilme oli molempien naamalla suurimman osan päivästä, kumma juttu kun moni tuli kysymään meiltä, että tarvitaanko apua! :D

 Converse taivas <3 olin niin noitten kenkien lumoissa, etten aluks tajunnut, että tossa on Amerikan lippu..

 Sitten tulee sunnuntain juhlinnasta kuvia:


 Time Square ja muutamat ihmiset... ( ja me siis lähdettiin kun ihmiset alkoi vasta saapua, eli en haluu tietää, paljonko siellä oli porukkaa kun ne juhlat tosissaan pääs käyntiin)

Tosifanit menossa mukana, suomalainen Mirva mun kanssa!

Ja tässä niitä vastaantulijoita, kun me jo käveltiin pois päin. Ihan kun joku suomalainen perus-Petekin ois eksyny ilman paitaa joukkoon! HAHA.

Ihana viikonloppu <3

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka Laura! Eksyin sun blogiin ihan sattumalta ja samantien luinkin kaikki postaukset läpi :) Ihana lueskella sun puuhailuista, tulee niin mieleen oma au pair -aika :) Voin vaan kuvitella kuin mahtavaa on olla tollasessa paikassa missä löytyy aina jotai uutta tekemistä!
Terkkuja sinne Lindalta! ("Jutan Linda" junou, en viiti laittaa sukunimeä, haha :D)