maanantai 16. huhtikuuta 2012

Sightseeing on sunday

Moikkamoi, taas on mukama ollu kovasti kiireitä täällä suunnalla! Nyt on viimiset kaks viikkoa ollu kokoajan joku suomalainen täällä mun kanssa. Ensin Hanna viikon, sitten Fia ja Heidi muutaman päivän ja tänään lähti näiden edellinen au pair takasin Suomeen. Täytyy kyllä myöntää, että sellanen pieni koti-ikävä/kolmen kuukauden turtuminen on alkanut tulla. Varsinkin, kun on ollut niin kiva viettää aikaa suomalaisten kanssa. Noh, puoltoista kuukautta ja kesä on jo täällä ja siitä kuukausi niin lapsilla alkaa loma koulusta ja sitte alkaa ihan uudet tuulet meikäläisen työssä. Ja apua, sitte oonki ollu jo puolet mun ajasta täällä, miten aika voi mennä näin nopeesti?

Palataanpa nyt kuitenki viime sunnuntaihin. Kävin hakemassa mun hostperheen lentokentältä aamulla seittemän jälkeen. Tultiin kotiin ja menin hetkeks Hannan viereen pötköttelemään. Lähettiin Cityyn iltapäivällä, ilman suunnitelmaa, mutta muutaman must to do jutun kanssa. Käveltiin Times Squarella, kun joku näistä Sightseeing miehistä tuli tarjoomaan meille lippuja, päätettiin repästä ja lähteä extempore sightseeing :lle. Käytiin koko Uptow ja osa Harlemia sen bussin kanssa läpi, kaks tuntia kesti. Oli kyllä hintansa arvonen, nyt tiedän, kuinka paljon nähtävää siellä Uptownissakin on. Yleensä jostain syystä kun aina päätyy sinne Downtowniin. Oltiin varattu liput Empire State Buildingille ja oltiin päätetty säästää se viimiselle illalle, oikeen kirsikaksi sen jälkiruoan päälle... Voin kertoo, että kaikki jotka NYCiin tulee, se ESB on pakko nähdä. Se oli oikeesti jotain niin upeeta. Päästiin sille 86. kerrokselle, ennen kun aurinko laski ja siitä noustiin sinne 102. kerrokseen ja ne näkymät oli ihan uskomattomat.... Käppäiltiin sieltä vielä ottamaan viimiset turistikuvat Times Squarelle ja sieltä junalla kotiin. Ei meinannu millään uskoa, että viikko on oikeesti mennyt niin nopeesti, meillä oli oikeesti niin hauskaa yhdessä, että en kestä.

Oli pakko hakee ne Mangolia Bakaryn cupcaket, pakko ja pakko...

Sit oltiinki jo sightseeingillä, tää aukio oli 8th Avenuella, Central Parkin vasemmassa alakulmassa (hyvin hahmoteltu....)


Lincoln Center ja Julliard tanssikoulu 

Siinä on kartta missä kaikkialla kierrettiin, eli mentiin toi punanen lenkki

Joku museo


Tälläkin rakennuksella oli joku merkitys, tärkee sellanen, mutta ei pysty muistamaan

 Tää rakennus liittyi samaan juttuun, nää on siis Hudson Riverin varrella, eli ihan lännessä Manhattanilla

Sit tultiinki jo Harlemiin ja siellä Apollo teatteri

 Vähän tunnelmaa Harlemista. Kiinnostavan olonen paikka, mutten ehkä lähtis yöllä harhailemaan tonne.

Sit oltiinki jo takas hienosto alueellaa ja mun hieno taidekuva Guggenheim museosta, 

Teen siitä Empire State Buildingista vielä oman kuvapostauksen, koska tähän tulis muuten liian monta kuvaa.

Maanantai aamulla mun normaali arki alkoi taas ja heräsin siis tekee lapsille aamupalan ja tytölle lounaan. Me laitettiin Hannan kamat kasaan, käytiin syömässä Ihopissa viiminen aamupala ja lähdettiin ajaa JFK:lle. Sinne mä sitte dumppasin Hannan ja lähdin ajelee vähän surullisena kotiin. (Tähän nyt lisättäköön, että Hanna pääsi kuitenki loppujen lopuks lähtemään vasta tiistai-iltana, koska koneet oli mennyt rikki! ) Illalla siivoilin mun huonetta, ajelin taas monta tuntia ympäri tätä lähialuetta ja vein lapsia harkoista toisiin. Perus maanantai-ilta siis.

Ei kommentteja: